Pia Allerslev er valgt til DGI's hovedbestyrelse

Pia Allerslev stiller op til DGI's hovedbestyrelse for at sikre, at organisationen holder fast i sin klare røst i det politiske landskab. Samtidig vil hun arbejde for få de medlemmer, der er forsvundet fra foreningerne under coronakrisen, tilbage til foreningerne igen.

Pia Allerslev

Pia Allerslev er 48 år gammel, og bor i København sammen med sin mand, direktør Henrik Uth og hendes to børn Freja og Valdemar.

Hun er født og opvokset i Vestjylland, og er oprindeligt uddannet folkeskolelærer fra Frederiksberg Seminarium.

Pia har siddet i Københavns Borgerrepræsentation i 16 år, og i den periode været først Kultur- og fritidsborgmester og senere Børne- og ungdomsborgmester.

I dag er Pia chef for partnerskaber og fundraising i Børneulykkesfonden samt partner i kommunikationsbureauet Sincera.

Pia er meget aktiv i bestyrelsesarbejdet, og er blandt andet formand for bestyrelserne i Hafnia-Hallen i København, Uppercut Danseteater, Girltalk og CP Danmark.

Som ung i det vestjyske var det badminton og svømning, der optog hende, både som træner og som spiller, mens det i dag primært er den selvorganiserede idræt, der fylder mest. Løb/powerwalk, cykling og fortsat også svømning.

Pia har gennemført en Ironman, løbet ultraløb i Namibia og besteget Kilimanjaro indenfor de seneste år. Derudover har hun to gange cyklet til Paris med Team Rynkeby – og så følger hun selvfølgelig interesseret med i sine børns idræt i det klassiske foreningsliv.

Facebook

LinkedIn

Hvorfor stiller du op til DGI’s hovedbestyrelse?

DGI har været en bærende del af mit foreningsfællesskab. Jeg er vokset op i Vestjylland, og her er det DGI, der har foreningerne. Så det er en måde at bygge ovenpå det, der startede, da jeg var frivillig træner og leder som 13-14 årig.

Senere har jeg i mange år haft en mere politisk tilgang til DGI, nemlig da jeg sad som kulturborgmester i København.

Der sker virkelig mange fantastiske ting i DGI i disse år, og det kunne jeg godt tænke mig at være med til at føre videre.

2020 har i høj grad været præget af corona. Hvordan synes du idrætsforeningerne og DGI har tacklet det?

Jeg er meget imponeret over, hvordan udfordringerne har været håndterede. Der har været brug for en klar og høj røst til at råbe ministre, borgmestre og embedsmænd op i denne her tid, og det er DGI høj grad lykkedes med. DGI har leveret et klart og tydeligt budskab om, hvor vigtigt foreningsglæde og bevægelse er – også i en tid præget af corona.

Jeg er samtidig imponeret over foreningerne, der har været meget kreative i forhold til at holde tingene i gang. Men jeg er også bekymret. For jeg kan se, at der også er foreninger, der bløder og er slået tilbage til start. Nogle af de mennesker, der har allermest brug for foreningslivet har valgt det fra – og det bliver et stort arbejde at få dem tilbage til foreningsdanmark.

På årsmødet skal der stemmes om at ændre DGI’s formålsparagraf, så DGI også skal arbejde for at fremme bevægelsesglæde. Hvordan vil det påvirke DGI og idrætsforeningerne?

Det vil påvirke DGI og foreningerne i positiv grad. Det er vigtigt, at vi taler meget højt om bevægelsesglæde, og det passer fuldstændig sammen med resten af det, DGI står for, som et samlende ben. Det skal være sjovt at dyrke idræt, og man skal glæde sig hver gang, man er på vej til træning.

Man skal ikke være bekymret for, om man bliver udtaget til det næste stævne eller kommer på førsteholdet. Det må ikke være det vigtigste.

Hvis vi mister børnene allerede før de begynder at synes, at det er sjovere at gå til fester end at gå til idræt, så har vi et problem. Foreningerne behøver ikke at ligne eliteklubber, når det handler om de yngste medlemmer.

DGI og DIF har den fælles vision Bevæg dig for livet. Hvad er det vigtigste her i fase tre frem til 2025

Først og fremmest skal vi sikre os at arbejde videre på, at de initiativer, der allerede er sat i gang, implementeres. Det skal vi hjælpe foreningerne med.

Min første tanke om Bevæg Dig For Livet var, at jeg har hørt mange flotte taler og læst mange fine tanker. Men de kommende fem år skal vi sikre os, at skolerne og institutionerne også er med på, at der er noget, der hedder Bevæg Dig For Livet.

Det har foreningerne et ansvar for – men det har både DGI og DIF også. Vi har et ansvar for at komme til at råbe endnu højere om denne her dagsorden.

Har du en mærkesag, du vil fokusere på i din kommende periode som nyt medlem af hovedbestyrelsen

Vi skal i DGI have en klar røst i det politiske landskab. Det kan jeg være med til at holde fast i.

Jeg vil også gerne sikre mig, at vi får de medlemmer, der er forsvundet fra foreningerne under corona, tilbage i foreningerne – og så kommer jeg til at have et ekstra fokus på initiativerne under Bevæg Dig For Livet.