Få inspiration til endnu mere bæredygtig adfærd under Landsstævnet

Til Landsstævnet er der stor fokus på bæredygtighed. Her kan du læse, hvad du blandt andet kan opleve, når du bevæger dig rundt på stævneområdet.

Ved du, hvor meget energi der skal produceres for at se en tv-serie? Og hvordan får man 5 ton affald omdannet til kompost på bare et døgn? Måske synes du, det er spændende, hvad de unge tænker om bæredygtighed? Det er alt sammen nogle af de aktiviteter, du kan opleve til Landsstævnet indenfor bæredygtighed.

Tag ”genvejen”, og bliv underholdt på hele turen

Genvejen er en særlig rute, der ligger tæt på Landsstævnecentrum. Her kan du opleve og lære om, hvordan Landsstævnet arbejder med bæredygtighed. Her kan du føle, lære, se og opleve, hvad bæredygtig udvikling også kan være. Mød blandt andet DGI Verdensholdet, Vand og Affald, Verden er Vores, SEF og andre aktører, der på forskellig vis arbejder for at skabe en bedre verden. Lørdag kan du opleve et såkaldt speak up, hvor unge fra udskolingen i Svendborg Kommune og efterskolerne rundt i landet afholder deres eget event og blandt andet bygger bæredygtige møbler.

Du kan prøve kræfter med at lave energi

De fleste af os ved, at cyklen er en god mulighed for at bidrage til en mere bæredygtig livsstil. Kom forbi det sted, vi kalder Genvejen under Landsstævnet, og prøv vores specielle kondicykler. De er specialdesignede og producerer energi, når du tramper i pedalerne. Hvor meget strøm mon du kan skabe bare ved din egen pedalkraft?

Dine tallerkener og dit bestik bliver til kompost

Et stort event som Landsstævnet producerer naturligvis en større mængde affald. For at affaldet ikke skal ”gå til spilde”, sættes der en stor komposteringsmaskine op, som kan omdanne 1,5 ton bioaffald om dagen til kompost herunder også det komposterbare service, der efter kompostering skal spredes ud på græsarealer for at give næring tilbage til jorden. Det er målsætningen, at i alt 60 procent af affaldet til Landsstævnet skal sorteres fra til genanvendelse.

Bæredygtighed er tænkt ind i byudsmykningen

Svendborg skal naturligvis tage sig godt ud for de mange deltagere og besøgende, der møder op til Landsstævnet. Derfor har det også været vigtigt at finde bæredygtige muligheder inden for udsmykning af byen. Det har resulteret i genanvendelige infoskilte i træ. Derudover er der indkøbt beachflag med idrætsnavne på, som kan pakkes sammen og bruges igen til Landsstævnet i Vejle i 2025.

Et mere bæredygtigt Landsstævne – hvad kan du gøre?

Det virker måske som småting, men tag ikke fejl. Det er en kæmpe hjælp, når du putter dit affald i de korrekte skraldespande, afleverer dit krus til vask, når du køber nye drikkevarer eller lægger dit gamle telt, du alligevel ikke vil have med hjem, i de markerede dropzoner.
Rasmus Hørsted Jensen er partner hos Worldperfect og projektleder for bæredygtighed ved Landsstævnet. Han slår fast, at bæredygtighed i høj grad handler om, hvilke skridt den enkelte tager hen imod en mere bæredygtig tilgang.

”Vi har hos Worldperfect sørget for, at det er muligt for alle dem, der har med Landsstævnet at gøre, at agere mere bæredygtig. Vi glæder os til at inspirere en masse glade mennesker til en endnu mere bæredygtig adfærd og tankegang,” siger Rasmus Hørsted Jensen.