200.000 måltider med bæredygtigt fokus: Dansk Cater skal levere mad til Landsstævnet

På baggrund af høje ambitioner om mere bæredygtighed, faldt valget igen på Dansk Cater som leverandør til bespisning til DGI Landsstævne.

Arkivfoto fra DGI Landsstævne i Svendborg 2022. Foto: Jens Astrup

Når Landsstævnet i Vejle skal afvikles i sommeren 2025, kan de mere end 25.000 deltagere nyde måltiderne med god samvittighed. DGI Landsstævne skal nemlig samarbejde med Dansk Cater om bespisningen, og det bliver med stort fokus på bæredygtighed.

”Vi har endnu engang valgt at samarbejde med Dansk Cater om bespisningen til Landsstævne. Vi har de samme ambitioner om øget bæredygtighed og økologi. Derudover får vi en erfaren leverandør, som også løfter i forhold til uddannelse af frivillige og sikring af den rigtige logistik,” siger Lene Klindt, projektleder for Landsstævnet i DGI.

Udviklingen af retterne bliver et samarbejde, og det glæder Jytte Petersen, der er salgschef hos Dansk Cater, sig til.

”Samarbejdet med at finde en menuplan, der både skal mætte, smage godt og være så bæredygtig som muligt, kan kun lade sig gøre i et tæt samarbejde. Det har Dansk Cater og DGI Landsstævne praktiseret fra første snak, og det fortsætter frem mod afviklingen af Landsstævnet i Vejle,” siger Jytte Petersen.

Klassisk med et grønt twist

Landsstævne-deltagerne dækker et bredt udsnit af befolkningen, og derfor vil tilgangen være at lave klassiske retter med fokus på at dreje dem i en grønnere retning. Eksempelvis bliver den klassiske frikadelle udskiftet med en plantebaseret frikadelle, serveret med en kartoffelsalat på nye danske kartofler, som er i højsæson, når Landsstævnet afvikles. Og så vil der være høje ambitioner om masser af økologi.

”Vi bestræber os på at lave retter med masser af bælgfrugter, smag og en høj økologiprocent. Sidste gang opnåede vi bronze-mærket i økologi, og det vil vi som minimum fastholde – men vi vil gerne hæve barren og opnå sølvmærket,” siger Jytte Petersen.

Reducering af madspild er også et vigtigt punkt i forhold til de bæredygtige ambitioner. Man vil blandt andet bruge partier af ukurant frugt og grønt fra Gartnerhjælpen, og justering af mængder i råvarebestillingerne er også en del af aftalen.

”Vi vil kunne justere i nogle råvarer fra dag til dag og dermed styre, hvis vi har overskud af noget fra dagen før, som vi dermed kan bestille mindre af til næste dag. Nogle produkter kan også tages tilbage på lager, så mindst muligt går til spilde,” siger Lene Klindt.

Madbilletter

For at få adgang til Dansk Caters bespisning på Landsstævnet skal man gøre sådan her:

Når man har købt en landsstævnebillet, kan man vælge at tilkøbe madbilletter. Man vælger selv om man vil have 3 måltider hver dag alle dage, eller om man bare vil have nogle enkelte måltider. 

Madbilletterne køber man inde i sin landsstævnetilmelding. 

Vi åbner for billetsalg d. 1. oktober 2024.

DGI Landsstævne

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival med mere end 30 idrætter og et hav af aktiviteter. Hvert fjerde år strømmer tusindvis af aktive danskere til en ny værtsby, og i 2025 er det Vejle, der byder velkommen. Landsstævnet afholdes fra den 3.-6. juli 2025, og der forventes over 25.000 deltagere.