DGI Friluftsinstruktør 2025
Bliv DGI Friluftsinstruktør i 2025 og giv de gode oplevelser videre!
Du bliver god til: Kano, havkajak, stand up paddle, træklatring, vandring, orientering, basis lejrliv og meget mere. Du får 262 timers undervisning med fokus på natur, friluftsliv og din instruktørrolle.
På DGI’s signaturkursus, DGI Friluftsinstruktør, er der fokus på udvikling af praktiske færdigheder, kompetencer og viden inden for feltet natur og friluftsliv. Målgruppen for uddannelsen er foreningsinstruktører, lærere, pædagoger og andre, der ønsker at inddrage natur- og friluftslivsaktiviteter i foreningsregi i deres daglige arbejde eller privat.
Du får praktiske færdigheder inden for de 'store' friluftsdiscipliner: træklatring, kano, havkajak, SUP, basis lejrliv, vandring og orientering, samt de pædagogiske, didaktiske og sikkerhedsmæssige aspekter knyttet hertil. Og så bliver du samtidig rustet til at styrke børn, unge og voksnes oplevelser, læring og fysiske bevægelsesaktiviteter i naturen.
På de syv hovedmoduler i uddannelsen får du masser af indspark til og læring om, hvordan du supplerer din daglige undervisning eller foreningsaktiviteter. Alle moduler fokuserer på praktiske færdigheder, kompetencer og viden om natur og friluftsliv, herunder lejrliv, sikkerhed og turledelse, formidling, leg og bevægelse.
DGI Friluftsinstruktør 2025 løber fra den 8. april til den 26. september 2025.
Du kan se en kalenderoversigt for hele 2025 uddannelsen her
(Downloades som PDF)
Forud for de enkelte moduler bliver der udsendt infomails med program, mødested, pakkeliste og anden vigtig information.
Uddannelsesbevis
Ved gennemførelse af uddannelsen modtager du et uddannelsesbevis for deltagelse i DGI Friluftsinstruktør, og herunder beviser for:
- Træklatreinstruktør efter Klatresamrådets retningslinjer (kræver bestået eksamen med ekstern censor).
- Kanoinstruktør II efter Kanosamrådets retningslinjer (kræver bestået eksamen med ekstern censor).
- DGI SUP-instruktør 1 (kræver bestået med intern censor)
- DGI havkajakturleder og instruktør A (kræver bestået med intern censor)
Litteratur på uddannelsen
- Bogen 'Friluftsliv – natur, samfund og pædagogik' af Niels Ejbye-Ernst, Søren Andkjær og Peter Bentsen bruges i undervisningen og til perspektivering omkring friluftslivets historie og særegenskab, formidling, pædagogik, instruktør/vejlederrolle m.m. Bogen kan lånes på biblioteket eller købes, fx her eller her.
- På uddannelsen bliver der udleveret undervisningsmaterialer i form af kompendier med undervisningsindhold til de forskellige moduler.
- Dele af bogen 'Friluftsliv' af Jens Bursell bruges som baggrunds-litteratur for emnerne orientering og vandring. Du kan købe bogen til en fordelagtig pris på 250 kr. ved tilmelding.
Udgifter under uddannelsen
- Ved deltagelse i eksamen til træklatreinstruktør opkræver Dansk Træklatreforening et gebyr på 1000 kr. som dækker personligt medlemsskab af foreningen og fælles forsikring. Gebyret opkræves ved tilmelding til eksamen og medlemskabet gælder for 5 år.
Førstehjælpsbevis
8 timers førstehjælpsbevis til søsport. For at kunne deltage i eksamen til træklatre-, SUP- og kanoinstruktør SKAL man have et gyldigt 8 timers førstehjælpsbevis. Førstehjælpskurset skal være funktionsuddannelsen 'Førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport'. Se mere på Dansk Førstehjælpsråd her.
DGI Storkøbenhavn udbyder i foråret (7. april) et 8 timers førstehjælpsbevis til søsport målrettet deltagere på DGI Friluftsinstruktør. Ved din tilmelding til DGI Friluftsinstruktør kan du tilkøbe vores førstehjælpskursus til søsport. Du er også velkommen til at tage førstehjælpskurset hos en anden udbyder - vær dog OBS på at vælge det rigtige kursus.
Andre udgifter
Der vil være udgifter til fælles mad på de fem overnatningsture. Indkøb til fælles mad koordineres mellem deltagerne under kurset. Det samlede beløb til madindkøb for alle fem ture ligger på ca. 800-1000 kr.
- Kursister afholder selv udgifter til transport under uddannelsen.
- Der kan være udgifter til personligt friluftsudstyr. Man kan købe nyt, låne af venner eller handle brugt, fx på Friluftsloppen og Friluftsgrej - byt til nyt.
Du får som minimum brug for en varm sovepose (tre sæsoners) + evt. en lagenpose, et liggeunderlag og en rygsæk på ca. 60-70 liter til vandring.
Nogle vælger også at købe personligt klatreudstyr, fx en klatresele, til selvtræning i træklatring. Der er muligt at låne udstyr af DGI Storkøbenhavn til selvtræning i træklatring og kano.
Undervisningssted
Undervisningen foregår på Sjælland på nær vandremodulet, som foregår i sydsverige.
Pris
25.495 kr.
(DGI medlemspris: 21.495 kr. for registrede foreningsinstruktører/bestyrelsesmedlemmer i medlemsforeninger i DGI)
Undervisere
Kursusansvarlig og primær underviser:
Morten J. S. Christensen, projektleder i DGI Storkøbenhavn, friluftsvejleder, certificeret instruktør i træklatring, havkajak, kano og SUP.
På alle modulerne vil der være tilknyttet andre medundervisere.
Mulighed for tilmelding og betaling med EAN nr.
Hvis du ønsker at tilmelde og betale med ean nr., så skriv en mail til: morten.christensen@dgi.dk
Har du spørgsmål til uddannelsen, så kontakt:
Morten J. S. Christensen, t: 20364486, m: morten.christensen@dgi.dk