DGI's strategiske prioriteringer

De 6 prioriteringer - fortsat

DGI's strategiske prioriteringer

Den 2. juni 2022 besluttede Politisk Forum 6 strategiske prioriteringer, som er:

  1. Investering i samarbejdet med kommunerne om foreningerne 
  2. Mange flere broer til de danske idrætsforeninger
  3. En ny generation af unge aktive og unge kompetente frivillige
  4. Børn og unges trivsel og motivation i centrum
  5. Mange flere strukturerede foreningsudviklingsforløb
  6. Fremtidens foreninger

Det seneste år har arbejdet med de strategiske prioriteringer fyldt i såvel  landsdelsforeninger som landsforeningen. Samtlige idrætter i DGI og fokusområder har forholdt sig til prioriteringerne i deres planlægning af indsatser, og de strategiske prioriteringer har således været definerende for DGI's samlede arbejde i 2023.

Samarbejde med kommunerne

Vi har arbejdet intensivt med kommuneområdet. I landsforeningen er der opbygget et stærkt fagteam til at understøtte landsdelsforeninger og skabe netværk og læring på tværs af landsdelsforeningerne mellem medarbejdere og mellem landsdelsbestyrelser. Landsdelsforeningerne har også intensiveret deres arbejde med kommunerne. Der er indgået 3 nye aftaler med kommuner, og vi forventer at yderligere 3 kommer til.

Vi har etableret en fælles ramme for foreningsudviklingsforløb, og landsdelsforeningerne har haft mange foreninger gennem udviklingsforløb, blandt andet i form af digitale tjek på flere hundrede foreninger, og vi har en ambition om at nå 400 digitale foreningsudviklingsforløb.

4 faglige indgange

Vi har arbejdet med at integrere 4 faglige tilgange i idrætternes arbejde med børn og unge og en uddannelsesstrategi, hvor de faglige tilgange bliver et stærkt værdimæssigt fundament i en kommende uddannelsesstrategi, der forventes færdig sidst på året.

Udvalgte idrætter har arbejdet med at skabe særlige tilbud til unge senstartere, og DGI har udbygget sine initiativer for at engagere unge frivillige i foreningerne. Impulspuljen lever i bedste velgående, flere landsdelsforeninger arbejder med unge advisory boards og DGI's årsmøde er udbygget med et fredagsprogram dedikeret til unge frivillige.

DGI bygger broer til idrætsforeningerne

Vi har arbejdet med brobygning til idrætsforeningerne. Det er en krævende indsats, som vi skal investere tid og kræfter i i de kommende år. Vi er afhængige af kommuner, institutioner og andre organisationers engagement for at lykkedes. Særligt på senior- og skoleområdet ser vi et stigende engagement og lyst til samarbejde, og disse områder vil især være i fokus.

Kortlægning af nye fællesskaber

Endelig har vi været i gang med at kortlægge nye typer af idrætsfællesskaber, der kan give inspiration til fremtidens foreninger. Det danner et godt fagligt fundament for at afprøve nye forsøg med fremtidens foreninger.

Arbejdet med de strategiske prioriteringer har fået en stærk start i 2023 og intensiveres de kommende år. I DGI vil vi have tålmodighed til at lade indsatserne have effekt, tålmodighed til at lære af vores indsatser og justere vores indsatser om nødvendigt. På den måde sikrer vi at lykkedes bedst muligt med at håndtere de samfundsudfordringer, som vi sidste år satte os for at håndtere.

Tilbage til årsberetning 2023 >